Κρέατα Συμεωνίδης

Πικάντικα Λουκάνικα Φούρνου με Σως Μουστάρδας & Πατάτες

1½ κιλό πατάτες
6 λουκάνικα χωριάτικα ή Γερμανίας Bockwurst
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
1 κλαδάκι λεμονοθύμαρο ή θυμάρι
πιπέρι
αλάτι

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε παχιές ροδέλες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.

Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί. Συμπληρώνουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τις πατάτες.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C.

Τα λουκάνικα τα βάζουμε προς το τέλος περίπου 15 με 20 λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο.

Όταν μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 1 με 1 ½ ώρα από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο φούρνο και ανάλογα με το μέγεθος τους), προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το θυμάρι ή το λεμονοθύμαρο.

Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.

Κατασκευή Ιστοσελίδων Loginet